Siirry sisältöön
Axitare

Turvallinen lääkehoito kotona asuville ikääntyneille

Osana kotona asumista tukevia palveluja

Vain otettu lääke auttaa. Lisäksi lääke tulisi ottaa oikeaan aikaan ja oikealla annostuksella. Axitaren lääkeautomaatti tuokin mielenrauhaa niin kotihoidon asiakkaalle itselleen, hänen omaisilleen kuin kotihoidon henkilökunnalle.

Turvallinen lääkehoito on hyvinvoinnin perusta

Turvallinen lääkehoito vaatii välillä hyvinkin paljon tarkkuutta niin lääkkeen antajalta kuin ottajalta. Axitaren lääkeautomaatti on moderni terveysteknologinen ratkaisu, joka tarjoilee lääkkeet aina luotettavasti ja ajallaan. Ja näin varmistaa turvallisen lääkehoidon.

”Voin olla täysin huoleton, että äiti saa ne lääkkeet, mitä hän tarvitsee ja ajallaan.”

– Omainen

”Olemme olleet todella tyytyväisiä Axitare-lääkeautomaattiin. Läheisemme sairaalakäynnit ovat vähentyneet, kun hän saa oikeat lääkkeet oikeaan aikaan. Hän voi nyt paremmin kuin ennen lääkeautomaatin käyttöönottoa."

– Omainen

_DSC8222

Vähemmän aikasidonnaisia käyntejä

Kotihoidon hoitajan työpäivä voi olla hyvinkin hektinen ja aikataulutettu minuutilleen. Tiettyinä aikoina annettavat lääkkeet lisäävät painetta aikataulussa pysymiseen. Jos kuitenkin lääkkeenanto on ulkoistettu lääkeautomaatille, poistuu hoitajilta niihin liittyvä aikasidonnaisuus. Näin myös varmistetaan asiakkaan lääkehoidon optimaalisin toteutuminen.

Teknologian hyödyntäminen kotihoidossa vapauttaa aikaa hoitotyöhön

Ottamalla käyttöön lääkeautomaatteja kotihoidossa vapautetaan hoitajien työpanosta muuhun hoitotyöhön. Samalla myös töiden jakaminen on vaivattomampaa, kun vuorossa ei esimerkiksi tarvitse olla hoitajaa, jolla on lääkelupa.

"Lääkeautomaatin avulla pitkitämme asiakkaan itsenäistä elämää ja autamme asiakasta säilyttämään omatoimisuuden pidempään."

– Tulosaluejohtaja, Kotiin vietävät palvelut, Päijät-Hämeen Hyvinvointialue

"Axitaren lääkeautomaattipalvelu on toiminut hyvin.  Laite on ollut toimintavarma ja palvelu on ollut sekä sujuvaa että nopeaa.”

- Aluevastaava, Hanko, LUVN

Turvallisuudentunnetta reaaliaikaisilla ilmoituksilla

Turvallisen annostelun lisäksi lääkeannostelija seuraa lääkkeiden ottoa. Jos lääkettä ei oteta, siitä lähtee heti hälytys hoitajalle ja haluttaessa myös omaiselle. Tällöin hoitaja ottaa yhteyden asiakkaaseen ja varmistaa hänen tilanteensa.

Samaten me Axitarella seuraamme jatkuvasti laitteidemme toimintaa ja reagoimme tarvittaessa vikatilanteisiin. Oma huoltomme palvelee niin etänä kuin tarvittaessa paikan päällä.

Kaikista otetuista tai ottamattomista lääkkeistä jää aina lokimerkintä, mikä ylläpitää osaltaan asiakkaalle turvallista lääkehoitoa.

Axitare on täysin kotimainen yritys, jonka oma lääkeautomaattien valmistus ja tekninen tuki sijaitsevat Helsingissä.

Haluatko kuulla lisää?

Jätä yhteystietosi ja olemme sinuun yhteydessä.